Foto

Longyearbyn, SvalbardPå 80- och 90-talet arbetade vi mycket med bildspel. Det kunde vara 16 – 20 diaprojektorer ofta integrerade med filmprojekter och live händelser i visningslokalen. Ett exempel på en fast live händelse var presentationen som vi gjorde åt Kooperativa Förbundet. Plötsligt tändes en strålkastare på ett gökur. Fågeln kom ut och kvittrade klockslaget samtidigt som speakerrösten förkunnade att …”och tiden den gick…”

Ett annat exempel på en fast installation var åt Vägverket/Transportstyrelsen. Där visades hur en bil fick sladd och hamnade i diket med ett brak. Under tiden som detta visades så släcktes alla projektorer och ur väggen kom en blinkande “saftblandare”  till ljudet av skrikande sirener. Hela publiken höll andan!

Det fina med stillbilder är att man får försöka att visa ett skeende fast inget rör sig. Denna erfarenhet gjorde bildarbetet ganska enkelt när vi sedan började att arbeta med videokamera…

Vi har producerat ett 70-tal stillbildsprogram åt Stockholms kommun, läromedelsföretag, myndigheter och många fler. Uppdragsfotografering åt företag, bröllop och fastighetsfotografering har vi också sysslat med.

Comments are closed